Kuo skiriasi pasukos nuo kefyro?

Kuo skiriasi pasukos nuo kefyro?

Pasukos ir kefyras yra populiarūs pieno produktai, kurie dažnai randami mūsų mityboje. Nors jie abu turi panašių savybių, jie skiriasi tiek savo gamybos procesu, tiek skonio, maistingumo ir naudojimo atžvilgiu. Šiame straipsnyje aptarsime šiuos skirtumus išsamiai.

1. Gamybos procesas

Pasukos yra pieno produktas, kuris gaunamas iš pieno, ypač po to, kai jis buvo suplaktas, kad gautume sviestą. Po šio proceso likęs skystis yra pasukos. Jo gamyba apima fermentacijos procesą, kuriame pieno rūgšties bakterijos sukuria tipinį skonį.

Kefyras, kita vertus, gaminamas fermentuojant pieną su kefyro grūdais, kurie yra mikroskopinių bakterijų ir mielių mišinys. Šis procesas sukuria ne tik unikalų skonį, bet ir specifinę tekstūrą bei maistingumą. Kefyras, kaip ir jogurtas, turi probiotinių savybių, kurios gali padėti pagerinti virškinimą.

2. Skonis ir tekstūra

Pasukos pasižymi švelniu ir šiek tiek rūgščiu skoniu. Jo konsistencija yra skysta ir šiek tiek tirštesnė nei paprasto pieno, tačiau ne tiek, kiek jogurtas. Dėl šios savybės pasukos dažnai naudojamos kepinimuose arba kaip ingredientas kokteiliuose.

Kefyras, savo ruožtu, turi ryškesnį rūgštų skonį. Jo tekstūra yra šiek tiek kreminė, tačiau ji taip pat yra skysta. Dėl savo turtingo skonio kefyras puikiai tinka gerti kaip gėrimas arba naudoti salotų padažuose.

3. Maistingumo vertė

Savybė Pasukos Kefyras
Kalorijų kiekis 50 kcal / 100 g 40 kcal / 100 g
Baltymai 3 g / 100 g 3 g / 100 g
Riebalai 0.5 g / 100 g 1 g / 100 g
Angliavandeniai 5 g / 100 g 4 g / 100 g
Probiotikai Ne Taip

Kaip matome iš lentelės, kefyras turi probiotikų, kurie prisideda prie geresnės virškinimo sistemos veiklos. Tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl daug žmonių renkasi kefyrą kaip sveikesnį pasirinkimą.

4. Naudojimo būdai

  • Pasukos dažnai naudojamos kepinių, gėrimų ir salotų padažų gamybai. Jos taip pat gali būti naudojamos marinavimui arba kaip ingredientas įvairiuose patiekaluose.
  • Kefyras plačiai naudojamas kaip gėrimas, tačiau jis taip pat gali būti naudojamas padažams, desertams ir net kaip marinatui mėsa.

5. Paskutinės mintys

Abu produktai, pasukos ir kefyras, turi savo unikalių savybių ir privalumų. Pasukos labiau tinka kepiniams ir gėrimams, o kefyras – kaip skanus ir sveikas gėrimas bei probiotinių medžiagų šaltinis. Pasirinkimas tarp šių dviejų priklauso nuo asmeninių pageidavimų ir mitybos poreikių. Kiekvienas iš šių produktų gali būti naudingas mūsų mitybai, todėl verta juos įtraukti į savo dienos racioną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų