Kuo skiriasi latte nuo kapucino?

Kuo skiriasi latte nuo kapucino?

Latte ir kapucino – tai du populiarūs kavos gėrimai, dažnai pateikiami kavinėse visame pasaulyje. Nors abu jie susideda iš espresso ir pieno, jų gamybos technika ir santykiai tarp ingredientų daro juos labai skirtingus. Šiame straipsnyje išnagrinėsime pagrindinius skirtumus tarp latte ir kapucino, jų istoriją, gamybos proceso niuansus bei tai, kaip nustatyti, kuris gėrimas geriausiai tinka jūsų skoniui.

Istorinė kilmė

Latte ir kapucino yra Italijos kavos kultūros dalis. Kapucino gėrimas, kaip manoma, atsirado XIX amžiuje, o savo pavadinimą gavo iš kapucinų vienuolių, kurie dėvėjo rudos spalvos mantijas, panašias į kavą. Latte, kita vertus, pradėjo išpopuliarėti XX amžiaus viduryje, ypač JAV, sukurdamas naują kavos kultūrą, orientuotą į didesnius ir kreminius gėrimus.

Ingredientai ir proporcijos

Nors abu gėrimai naudoja espresso, pieną ir pieno putą, jų proporcijos skiriasi:

Gėrimas Espresso Pienas Pieno puta
Latte 1 dalis (30 ml) 3 dalys (90 ml) 1/2 dalis (15 ml)
Kapucino 1 dalis (30 ml) 1 dalis (30 ml) 1 dalis (30 ml)

Gamybos procesas

  • Latte: Gaminant latte, pirmiausia paruošiamas espresso, po to į jį lėtai pilamas šiltas pienas, o galiausiai, ant viršaus uždedama šiek tiek pieno putos.
  • Kapucino: Kapucino gaminimo procese po espresso pilamas karštas pienas, po kurio greitai uždedama daug putos, kad gėrimas būtų gerai subalansuotas ir kreminis.

Skonis ir tekstūra

Latte yra švelnesnis ir kreminis gėrimas dėl didesnio pieno kiekio. Jame mažiau ryškios espresso skonio, o pienas suteikia malonų švelnumą. Kapucino, kita vertus, yra intensyvesnis, teikiantis daugiau espresso skonio, kadangi pieno ir putos santykis yra subalansuotas, todėl gėrimas yra stipresnis ir kvapnesnis.

Kokį pasirinkti?

Pasirinkimas tarp latte ir kapucino priklauso nuo asmeninių pageidavimų. Jei esate pieno mėgėjas ir ieškote švelnaus kavos gėrimo, latte tikrai bus geras pasirinkimas. Tačiau jei norite intensyvesnio kavos skonio su kremine struktūra, tai kapucino gali būti tinkamesnis jūsų pasirinkimas.

Išvados

Latte ir kapucino yra puikus pavyzdys, kaip vieni ingredientai gali būti naudojami įvairiais būdais, kad sukurtų skirtingus gėrimus. Išsiaiškinus pagrindinius skirtumus, galite lengviau pasirinkti, kuris gėrimas geriausiai atitinka jūsų skonio poreikius.

https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-Xs7qHdzreiUtmyug4DIRwwpK/user-fs1kp9V0aPb4l4faVd4wxwij/img-bVvLUfOsI3AyH4ROdzgqR7Jk.png?st=2024-12-05T15%3A23%3A32Z&se=2024-12-05T17%3A23%3A32Z&sp=r&sv=2024-08-04&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=d505667d-d6c1-4a0a-bac7-5c84a87759f8&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2024-12-05T00%3A15%3A27Z&ske=2024-12-06T00%3A15%3A27Z&sks=b&skv=2024-08-04&sig=0POFzrKhyYYB9IyHZQ1mm%2BT30ydb9TtgHfA42sMSj0k%3D

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų